2831032483 Ατσιπόπουλο, Ρέθυμνο
hero image

 

 

ΑΙΓΑΣ ΓΕΥΣΕΙΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΡΕΘΥΜΝΟ
_____

λίγα λόγια για εμάς
 

Μέσα σε λίγα χρόνια καταφέραμε εδώ στο Ρέθυμνο της Κρήτης να δημιουργήσουμε με μεράκι μια  μικρή οικογενειακή οικοτεχνία παραγωγής αγνών τυροκομικών προιόντων με γάλα μόνο από κατσίκες του αγροκτήματος μας, με καθαρά κρητική παραδοσιακή χειρονακτική επεξεργασία.

Προσεγμένη σταθερή ποιότητα & ποσότητα βάση των δυνατοτήτων μας αφού βασιζόμαστε μόνο στο προσεγμένο γάλα μας και στη παραδοσιακή επεξεργασία του.

 

Τα προιόντα που παράγουμε:

Μιζύθρα ξινή, Κατσικίσιο λευκό τυρί άλμης, Κεφαλοτύρι κατσικίσιο

 

 

 
     
     
 
 

Λέγοντας παραδοσιακή επεξεργασία,
εννοούμε παραγωγή κρητικού τυριού όπως το μάθαμε από τους παππούδες μας.

 

Λέγοντας αγνό τυρί,
εννοούμε την μη χρήση χημικών ουσιών και συντηρητικών παρά μόνο μαγιά γιαουρτιού και φυσικό αλάτι.

 

Λέγοτας οικοτεχνία,
εννοούμε τον ιδιαίτερο χώρο, το μικρό τυροκομείο μας που δεν διαφέρει από τα σύγχρονα μεγάλα τυροκομεία και πληρεί όλες τις προδιαγραφές.

 

Λέγοντας οικογενειακή οικοτεχνία,
εννοούμε τα μέλη και βοηθούς δηλαδή τα παιδιά μας (5 στο σύνολο!) που έχει ο καθένας  το πόστο του είτε στο αγρόκτημα, είτε στη βόσκη είτε στο τυροκομέιο.

 

Λέγοντας προσεγμένο,
εννοούμε την ποιότητα του γάλακτος αφού τα κατσίκια μας εκτρέφονται με τροφές μη μεταλλαγμένες, βόσκουν καθημερινά σε πλούσιο δάσος και εκτρέφονται επίσης με ξηρά χόρτα δικής μας παραγωγής.

 

Κατσικίσιο τυρί αναφέρουμε κάθε είδος τυριού που παράγουμε, είτε μαλακό είτε σκληρό που περιέχει θρεπτικά στοιχεία υψηλής διατροφικής αξίας και ιδιαίτερα αληθινής γεύσης.

 

 
     
     

 

Με εκτίμηση,
Γιώργος Λελεδάκης 
& Ευαγγελία Τζωρτζινάκη