Λέγοντας παραδοσιακή επεξεργασία,
εννοούμε παραγωγή κρητικού τυριού όπως το μάθαμε από τους παππούδες μας.
Λέγοντας αγνό τυρί,
εννοούμε την μη χρήση χημικών ουσιών και συντηρητικών παρά μόνο μαγιά γιαουρτιού και φυσικό αλάτι.
Λέγοτας οικοτεχνία,
εννοούμε τον ιδιαίτερο χώρο, το μικρό τυροκομείο μας που δεν διαφέρει από τα σύγχρονα μεγάλα τυροκομεία και πληρεί όλες τις προδιαγραφές.
Λέγοντας οικογενειακή οικοτεχνία,
εννοούμε τα μέλη και βοηθούς δηλαδή τα παιδιά μας (5 στο σύνολο!) που έχει ο καθένας το πόστο του είτε στο αγρόκτημα, είτε στη βόσκη είτε στο τυροκομέιο.
Λέγοντας προσεγμένο,
εννοούμε την ποιότητα του γάλακτος αφού τα κατσίκια μας εκτρέφονται με τροφές μη μεταλλαγμένες, βόσκουν καθημερινά σε πλούσιο δάσος και εκτρέφονται επίσης με ξηρά χόρτα δικής μας παραγωγής.
Κατσικίσιο τυρί αναφέρουμε κάθε είδος τυριού που παράγουμε, είτε μαλακό είτε σκληρό που περιέχει θρεπτικά στοιχεία υψηλής διατροφικής αξίας και ιδιαίτερα αληθινής γεύσης.
|